Afvoer verstopt Zwolle

Wat maakt dat een afvoer verstopt raakt? In veel gevallen is er iets doorgespoeld dat niet in de riolering hoort. Zeepresten en vetresten blokkeren de afvoer of er is een voorwerp in gevallen. In een dergelijke situatie kunt u het beste onze vakman in Zwolle bellen voor een afspraak. Hij heeft verstand van zaken!

Afvoer verstopt: wat kunt u zelf doen?

Bij een verstopte afvoer gaat u misschien eerst zelf kijken wat u eraan kunt doen. U wilt dit immers zo snel mogelijk opgelost hebben. Bij lichte verstoppingen zou u hierin kunnen slagen, bijvoorbeeld met de volgende tips:

 1. Gebruik een plopper. Maak het rubber eerst flexibel door het even onder de warme kraan te houden. Zet hierna de plopper op de afvoer. Beweeg de plopper op en neer voor zuigkracht.
 2. Gebruik soda en heet water. Strooi een half tot heel pak soda in de afvoer. Giet hierna een liter heet water bij. Dit water mag niet gekookt zijn. Laat het mengsel minstens een uur inwerken. Een hele nacht is ook goed.

Professionele hulp bij verstopte afvoer

Als u er niet in slaagt om de verstopping in uw afvoer te verwijderen, dan kunt u onze vakman bellen. Hij beschikt over diverse professionele middelen om verstoppingen veilig en efficiënt te verwijderen. Afhankelijk van de aard en de ernst van de verstopping gebruikt hij bijvoorbeeld:

 • een verenmachine
 • een hogedrukreiniger
 • een gewone ontstoppingsveer
Het is mogelijk dat onze vakman op andere problemen stuit. Sommige verstoppingen kunnen namelijk alleen verwijderd worden met hak- of breekwerk. Mogelijk heeft u ook last van stank in uw woning of bedrijf. Dit kan op een gebroken, dan wel lekkende leiding duiden. Vermoedt de vakman een defect, dan kan hij een inspectie uitvoeren.

Kosten verstopte afvoer behandelen

De kosten voor het behandelen van een verstopte afvoer zijn niet altijd goed te voorspellen. Dat komt omdat verstoppingen niet altijd door hetzelfde worden veroorzaakt. Sommige verstoppingen kunnen binnen een uur verwijderd worden. Voor andere zijn meer tijd en middelen nodig. Berekeningen worden daarom op basis van de volgende vragen gemaakt:

 • Waar zit de verstopping precies?
 • Hoe ernstig is de verstopping?
 • Ligt de oorzaak van een verstopping bij een defect?
 • Is het uitvoeren van een inspectie noodzakelijk?
 • Dienen er ook reparaties te worden uitgevoerd?
 • Met welk gereedschap kan de verstopping het beste worden verwijderd?
 • Hoeveel uren moeten aan de opdracht worden besteed?

Afvoer verstopt? Onze expert schiet te hulp!

Een verstopte afvoer is alleen maar lastig. U kunt niet koken of afwassen. Naar het toilet gaan of douchen kan misschien alleen maar bij de buren, vrienden of familie. Maak een einde aan de overlast en bel onze vakman nu voor een afspraak in Zwolle of omgeving. U wordt altijd binnen 24 uur geholpen!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!