Riool verstopt Zwolle

Een riolering verstopping in Zwolle lossen wij graag voor u op!

U woont of werkt in Zwolle en op een kwade dag raakt uw riool verstopt. Waar vindt u dan een goede specialist? Op deze pagina zit u goed, want als u ons nu belt bij een riool verstopt in Zwolle voor een afspraak sturen wij een zeer ervaren lokale vakman naar uw adres. Binnen een dag zult u weer kunnen koken of afwassen: dat is toch een plezierig vooruitzicht?

Hoe is uw riolering verstopt geraakt?

Een belangrijke vraag, want onze vakman moet er zijn werkzaamheden op afstemmen. Het verwijderen van een vetophoping kan bijvoorbeeld een dag in beslag nemen. Oppervlakkig gelegen resten, bijvoorbeeld van haren en zeep, kunnen vaak al binnen een uur worden weggehaald. Het is maar net hoe diep de verstopping zit en hoe hardnekkig deze is.

Riool verstopt door defect

Het komt ook voor dat het riool verstopt raakt door een defect in één of meerdere rioolbuizen. Het verwijderen van een verstopping is dan niet voldoende: het probleem moet bij de kern worden aangepakt, anders treden er regelmatig verstoppingen op. Het gaat dan om problemen zoals:

 1. Gebroken of verschoven leidingen
 2. Wortelgroei in leidingen
 3. Verzakking van de riolering
Veel van dit soort problemen kunnen niet binnen een dag worden opgelost. Daar zijn ze meestal te complex voor. Onze specialist kan een inspectie uitvoeren om te bepalen hoe ernstig het probleem eigenlijk is en wat eraan gedaan kan worden.

Riolering verstopt: zo lost de vakman het op

De vakman kijkt naar wat de verstopping veroorzaakt. Gaat het om een ophoping van toiletpapier of vochtige doekjes, dan zouden de resten met een ontstoppingsveer kunnen worden verwijderd. Gaat het om aangekoekte resten of kalkaanslag, dan komt mechanisch gereedschap goed van pas. De vakman gebruikt dan een verenmachine of een hogedrukreiniger.

Kosten verstopt riool oplossen

Hoe worden de kosten voor een ingreep bepaald? Dit hangt af van de aard van de verstopping en de ernst van het probleem. Onze specialist zal heldere antwoorden op de volgende vragen moeten krijgen:

 • Waardoor is de verstopping veroorzaakt?
 • Is de verstopping goed bereikbaar? Hoe diep zit deze?
 • Met welk gereedschap kan de verstopping het beste worden verwijderd?
 • Is inspectie ook nodig?
 • Moeten er reparaties worden uitgevoerd?
 • Hoeveel werkuren zijn nodig om de klus te klaren?
Voor complexere zaken, zoals een leidingbreuk, zijn meer tijd en middelen nodig. Dit houdt natuurlijk wel in dat de kosten dan hoger zullen uitvallen. Stuit de specialist op dit soort zaken, dan zal hij eerst de aanpak met u bespreken.

Verstopt riool voorkomen

Hoe voorkomt u nieuwe verstoppingen? Door aandacht te besteden aan het onderhoud van uw riolering. Dit zal u niet veel moeite kosten als u van de volgende tips een gewoonte maakt.

 1. Giet nooit olie of vet in de afvoeren.
 2. Plaats zeefjes op de afvoeren van keuken en badkamer.
 3. Reinig alle afvoeren met soda en heet water. Doe dit eens per maand.

Riolering verstopt in Zwolle? Wij lossen het voor u op

Onze specialisten bezoeken iedere dag woningen en bedrijven in en rond Zwolle om verstopte rioleringen op te lossen. Heeft u ook behoefte aan snelle hulp? Pak uw telefoon en toets ons nummer in voor een afspraak. Wij kunnen u vandaag al helpen!

Riool verstopt Zwolle?

Wij staan 24/7 voor u klaar!