Afvoer ontstoppen Zwolle

Niets is zo vervelend als een toilet of douche die niet werkt. Het komt ook altijd ongelegen: u bent al te laat voor uw werk of u geeft een feestje. Zelf de afvoer ontstoppen kan u bovendien veel tijd kosten, zeker als de verstopping hardnekkiger is gedacht. Onze riooldeskundige uit Zwolle helpt u dan graag.

Afvoer ontstopping door uw specialist

Het ontstoppen van een afvoer kan al binnen een uur na aankomst van onze specialist. Maar dat geldt vooral voor verstoppingen die niet door vetresten of door een ernstiger rioolprobleem zijn veroorzaakt. Onze specialist hanteert de volgende methodes:

1. Afvoer ontstoppen met frees
Het vuil wordt uit uw afvoer gefreesd. Hierna kunnen de resten direct met het water door de afvoer weg. De frees kan de leidingen niet bekrassen of doorboren, dus daar hoeft u niet bang voor te zijn.

2. Afvoer ontstoppen met hogedrukreiniger
Een hogedrukreiniger wordt meestal ingezet als er sprake is van een ernstige verstopping. De specialist spuit de afvoer en de leidingen schoon met water. De resten worden meteen met het water afgevoerd.

Afvoer ontstopping: is er een ernstig rioolprobleem?

Het kan voorkomen dat afvoeren geblokkeerd zijn door een - voor u onzichtbaar - rioolprobleem. Hierbij kunt u denken aan boomwortels die in leidingen groeien of aan verzakking van het riool, waardoor de leidingen niet meer goed op elkaar aansluiten en de resten blijven steken. Onze specialist kan dan een inspectie voor u uitvoeren. Uw riolering wordt dan met een rioolcamera onderzocht op gebreken.

Kosten afvoer ontstoppen Zwolle

Omdat de oorzaak van een verstopping per geval kan verschillen, kunnen wij geen vaste prijzen vermelden. De ene opdracht kan immers meer tijd en middelen in beslag nemen dan de andere. Wel bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Om die te bepalen moet onze specialist het volgende weten:

  • Waardoor wordt de blokkade veroorzaakt?
  • Hoe hardnekkig is de blokkade?
  • Hoe diep zit de verstopping?
  • Welk gereedschap is het meest geschikt om de blokkade te verwijderen?
  • Hoeveel tijd is er nodig om het probleem op te lossen?

Toekomstige blokkades voorkomen?

Na een ingreep zit u niet te wachten op een volgende verstopping. Daarom hebben we onze experts om tips gevraagd die u helpen om uw afvoeren te onderhouden.

  • Spoel uw afvoeren eens per maand schoon met soda en heet water?
  • Te veel kalk in het water? Met azijn kunt u uw afvoeren ontkalken.
  • Verwijder zoveel mogelijk haren uit uw wasbak, douche of gootsteen na een wasbeurt.

Afvoer ontstopping gewenst? Binnen één dag een oplossing!

Woont of werkt u in Zwolle en heeft u hulp nodig bij het afvoer ontstoppen? U kunt ons op ieder moment van de dag bellen, ook in het weekend. Spoedgeval? Ook dan staat er al een specialist in de startblokken. Binnen een dag, of zelfs binnen enkele uren, kan uw afvoer al ontstopt zijn!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!